cimke

Címke

Amikor szeretnénk megszemélyesíteni, egyedivé tenni egy terméket a legszélesebb körben elterjedt jelölésre használt kellékanyag a címke és festékszalag.

Ajánlatkérés

Amikor szeretnénk megszemélyesíteni, egyedivé tenni egy terméket a legszélesebb körben elterjedt jelölésre használt kellékanyag a címke és festékszalag, amelyeket címkenyomtatókban és P&A rendszerekben (Print&Apply – Nyomtat & Felrakó) vagy akár normál asztali nyomtatókban tudunk kinyomtatni! A megfelelő adathordozó anyagok (címkék) kiválasztásánál különös tekintettel kell lennünk azokra a paraméterekre, amelyek termékünket kísérik és azokra a követelményekre, melyeket a nyomtatni kívánt címkével szemben támasztunk. A következő összefoglaló táblázat segít eligazodni és jobban megérteni, hogy mire is kell odafigyelni, ha nyomtatni szeretnénk!

Kérje ajánlatunkat telefonon vagy a weboldalon található ajánlatkérő kitöltésével!

Technikai adatok

Kategóriák Fajták Tulajdonságok Felhasználási területek
Kiszerelés szerint íves Hagyományos asztali nyomtatókban használatos címke, amely kisebb méret és alapanyag választékkal rendelkezik, mint a tekercses kivitel. Olyan felhasználók számára, akik nem rendelkeznek címkenyomtatóval. Általános és kereskedelmi alkalmazások.
tekercses A tekercses kivitelű címkéket általában címkenyomtatóval rendelkező felhsználók használják, széles méret és alapanyag választék. Olyan felhasználók számára, akik a címkenyomtatást saját etikett nyomtatójukkal szeretnék megoldani.
Felépítés szerint karton A karton címkénél magát az alapanyagot vásárolja meg a felhasználó - ez általában egy vastagabb papír, amely nem rendelkezik ragasztható felülettel. Olyan területeken, ahol a jelölés könnyű eltávolíthatósága fontos, vagy a jelölendő termékre nem lehet ragasztani (Polc, dobozcímke)
öntapadós Az őntapadós címke három rétegből án: hordozó, ragasztó és az alapanyag (papír, műanyag). A hordozóról leválasztva a címke ragasztós rétegnek kőszőnhetően, különböző felületekre vihető fel. A legszélesebb körben alkalmazott címke típus. Az élelmiszeripartól a kozmetikai-, vegyipari területeken keresztül a raklap címkézésig számos termékre használható jelölési módszer.
Nyomtatási technológia szerint festékszalagos Ennél a technológiánál a festékszalag festékanyagát használjuk a címke jelölésére úgy, hogy a nyomtatófej által kibocsátott hő hatására a festék leválik a szalagról és ráég a címkére. Olyan területeken, ahol a nyomat tartóssága, elsődleges szempont, a nyomat minőségének megtartása mellett.
thermo A thermo címkénél nincs szükség festékszalagra, mivel a címke olyan vegyülettel van átitatva, amely hő hatására elsötétedik. Felhasználása rövidebb élettartalmú termékeknél jellemző, a címke hőre és fényre érzékeny, így a felhasználás területe korlátozottabb.
Ragasztó fajtája szerint normál tartós A legáltalánosabban használt akril alapú ragasztó fajta, alacsony hőmérsékleten is jó tapadási tulajdonságok. eltarthatósága gyártástól számított 4 év (20Co, 50% PT mellett) Legelterjedtebb, általános felhasználás, jó tapadás minden normál anyagra, nem poláris felületre, filmre és redőzött kartonra
visszaszedhető Gumi alapú ragasztó fajta, amelynek kezdeti tapadása erős, a tapadóerő kitűnő, de rövidtávú, PVC felületre nem alkalmas. eltarthatósága gyártástól számított 4 év (20C°, 50% PT mellett) Hosszútávon visszaszedhető széles felhasználási, ragasztási felület választék, vegyipari, orvosi, élelmiszer- és gyógyszeripari termékek felcímkézéséhez
hűtőházi Gumi alapú, tartós ragasztó fajta — PVC felületre nem használható, eltarthatósága gyártástól számított 2 év (20C°, 50% PT mellett) Különösen hideg környezetben való alkalmazásra, nedves felületre vagy ahol magas kezdeti tapadás szükséges.
VOID - biztonsági Speciálisan kifejlesztett, főleg műanyag alapanyaggal párosított ragasztó, amely a címke eltávolítását sérülés nélkül lehetetlenné teszi. Olyan termékek címkézésére, melyek a hamisítás veszélyének vannak kitéve, vagy nagy értékű termékek jelölésére.
Alapanyag szerint        papír  matt Univerzális matt papír címke, famentes alapanyag Kereskedelmi és általános alkalmazások 
 félfényes Fehér, famentes, félfényes papír alapanyag Univerzális címke papír, a minőségi több színnel nyomott címkékhez, melyek magas kontraszt és finom nyomtatási minőséget igényelnek
 fényes Magas fényű papír alapanyag Kiváló minőségű, színes nyomtatáshoz, fényes végtermék
szintetikus műanyag  PE Fehér felületkezelt polietilén film Olyan termékek címkézésére, ahol a víz, olaj és kémiai vegyületekkel, hőhatásokkal, szakítással szembeni ellenállás fontos. Vegyipari, autóipari és elektronikai termékek címkézésére használják.
PP Fénnyel kezelt fehér polipropilén film
PET Fehér felületkezelt poliészter film
PET silver Felületkezelt, fémgőzölt, matt felületű poliészter film Olyan alkalmazásokhoz, ahol a tartósság, és a különböző vegyületeknek, hőnek, esetleg külső fizikai behatásoknak való ellenállás fontos
Nyomdai előkészítés szerint nyomatlan A felhasználó annak függvényében, hogy rendelkezik-e a címke nyomtatásához szükséges berendezéssel, választhat előnyomott vagy nyomatlan címkét. Az előnyomott címkéknél lehetőség van egy vagy több színnel történő előnyomásra, valamint grafikai - nyomdai előkészítésre. Kereskedelmi és általános alkalmazások
előnyomott Logók, színes címke, fix adat előnyomás igénye esetén

Várjuk jelentkezését!

Érdekli, mire lenne képes egy csúcsminőségű címke, nyomtató vagy szoftver cégénél?
Szeretne cégére szabott ajánlatot valamely szolgáltatásunkra?
Hívjon: +36 93/739-587 Írjon: sales@kodguru.hu
Vagy kérjen visszahívást kapcsolatfelvételi oldalunkon:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.