Sok cég életében eljön az idő, amikor az addig külső partner által végzett címkézési feladatokat időszerűvé válik saját hatáskör alá vonni. Ez nagy lépés, és éppen ezért kiemelet körültekintést igényel. A címkenyomtatási munkát ilyenkor a megfelelő technológiai háttér (címkenyomtató) beszerzése előzi meg, melynek beüzemelése után már a cég önmaga végzi el a nyomtatási munkát. Az alábbi blogposztunkban szeretnénk némi fogódzkodót nyújtani abban, hogy mikor érdemes saját címkenyomtatót venni, és mikre érdemes figyelmet fordítani a vásárlás során. Lássuk!

Mikor vegyünk cégünknek saját címkenyomtatót?

Általában elmondható, hogy akkor érdemes a címkenyomtatást a cégen belül automatizálni, ha pl. nagy volumenű termékeladás miatt egyszerre sok címke kinyomtatására van szükség, de bizonyos iparágakban (pl. autóipar, elektronikai ipar, háztartási gépgyártás, vegyipar stb.) a gyakori és speciális belső termékjelölések miatt kifejezetten ajánlott lehet saját rendszer üzemeltetése.

Ilyen esetben nagyon fontos a legjobb minőségű ipari nyomtatók kiválasztása és azok megfelelő beüzemelése, valamint használati metódusuk hatékony és gyors elsajátítása. A vállaltok folyamataitól, a jelölendő termék jellegétől, az alkalmazási felületektől stb. erősen függ, hogy milyen nyomtató lehet a cég számára optimális.

Ha címkenyomtató vásárlásán gondolkodsz, mindenképp vedd fel szakrétő csapatunkkal a kapcsolatot. Mi segítünk a döntésben, a megfelelő eszközök kiválasztásában, és adott esetben a beüzemelésben és a belsős tréningek lebonyolításában is. Addig is, nézzünk meg néhány fontos szempontot, amire figyelned kell majd a vásárlásnál!

A nyomtató feladatának meghatározása

A címkenyomtató vásárlás előtt pontosan meg kell határoznunk, hogy milyen célokra szeretnénk használni az ipari nyomtatónkat, mivel ennek megfelelő típust kell majd választanunk. Nem minden ugyanis, hogy termékcímkézéshez, logisztikai címkenyomtatáshoz, raklapcímkézéshez, textil címkenyomtatáshoz, vagy esetleg RFID tag kódoláshoz keresel gépet. Ezen kívül azt is tudni kell, hogy milyen volumenű nyomtatáshoz használod majd a nyomtatót.

Típus kiválasztása

Ennél a pontnál mindenképp érdemes szakemberhez fordulni, hiszen nyomtatási megoldások tucatjaival találkozhatunk még akkor is, ha már tudjuk, hogy nagyjából mire szeretnénk majd használni az eszközt. Ha a típusok között szeretnél nézelődni, és érdekelnek a pontos konfigurációk, kattints ide (https://kodguru.hu/termekek/cab-cimkenyomtatok) és kérd segítségünket a továbbiakhoz.

Egy fontos szempont, a DPI

A nyomtató megvásárlása esetén egy igen elhanyagolt, ám annál fontosabb szempont a DPI.  Az ár, a márka, a típus vagy akár a nyomtatási sebesség mellett ez is egy olyan részlet, amit mindenképp érdemes számításba venni a vásárlás előtt. De mi is az a DPI és mit mutat meg?

A DPI az angol dots per inch (képpont per hüvelyk) kifejezésből származik. A DPI a nyomtatók pixelsűrűségének (felbontásának) jellemzésére szolgáló mértékegység, az egy hüvelykre eső képpontok számát adja meg. Ez a mérőszám tehát a nyomtatott kép vagy szöveg élességét/felbontását is jelzi számunkra.

Minél magasabb a DPI, annál részletesebb lesz a nyomtatott anyag. Ha a nyomtató például 300 DPI-vel nyomtat, ez azt jelenti, hogy egy 2,54 cm-es vonalon 300 pont (pixel) elhelyezésére képes. A 900-as DPI háromszor több képpontot helyez el ugyanazon a felületen. A nyomtatókból 203, 300, 600 DPI-s verziói létezik. Ha bizonytalan vagy a választásban, kérd segítségünket, örömmel adunk tanácsot!

Futási irány és cséveméret

A futási irány, a külső, belső cséveméret megállapításához az alábbi infografika nyújt segítséget!

die cut labels 01

Milyen drivert használjak?

Ha címkenyomtatódhoz keresel drivert, kezelési útmutatót, vagy egyéb hasznos segédanyagokat, kattints ide (https://kodguru.hu/hasznos-informaciok/letoeltesek) és keresgélj hasznos letöltési anyagaink között.

Milyen kiegészítők állnak még rendelkezésemre?

Számos kiegészítő lehetőség és megoldás érhető el az ipari címkenyomtatókhoz, mi alább néhány gyakori opciót gyűjtöttünk össze, rövid magyarázattal.

  • Külső feltekercselő: automatikusan feltekercseli a nyomtatott anyagot.
  • Külső tekercs tartó: nehéz / nagy címketekercsek esetén lehetővé teszi az egyenletes címkebevezetést.
  • Belső feltekercselő: a nyomtatott anyagot automatikusan feltekercseli a nyomtató belsejébe.
  • Vágó: a nyomtatás után a kellékanyag vágására szolgál.
  • Leválasztó: automatikusan leválasztja a címkét a hordozóról.
  • Wifi adapter: a vezeték nélküli hálózati csatlakozáshoz szükséges.

Ha kérdésed merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal:  +36 93 739 587 |  e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Blog

Várjuk jelentkezését!

Érdekli, mire lenne képes egy csúcsminőségű címke, nyomtató vagy szoftver cégénél?
Szeretne cégére szabott ajánlatot valamely szolgáltatásunkra?
Hívjon: +36 93/739-587 Írjon: sales@kodguru.hu
Vagy kérjen visszahívást kapcsolatfelvételi oldalunkon:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.