Termékeink

Címke

roll-of-labelsAmikor szeretnénk megszemélyesíteni, egyedivé tenni egy terméket a legszélesebb körben elterjedt jelölésre használt kellékanyag a címke és festékszalag, amelyeket címkenyomtatókban és P&A rendszerekben (Print&Apply – Nyomtat & Felrakó) vagy akár normál asztali nyomtatókban tudunk kinyomtatni! A megfelelő adathordozó anyagok (címkék) kiválasztásánál különös tekintettel kell lennünk azokra a paraméterekre, amelyek termékünket kísérik és azokra a követelményekre, melyeket a nyomtatni kívánt címkével szemben támasztunk. A következő összefoglaló táblázat segít eligazodni és jobban megérteni, hogy mire is kell odafigyelni, ha nyomtatni szeretnénk!

Kérje ajánlatunkat telefonon vagy a weboldalon található ajánlatkérő kitöltésével!

Technikai adatok

KategóriákFajtákTulajdonságokFelhasználási területek
Kiszerelés szerintívesHagyományos asztali nyomtatókban használatos címke, amely kisebb méret és alapanyag választékkal rendelkezik, mint a tekercses kivitel. Olyan felhasználok számára, akik nem rendelkeznek címkenyomtatóval. Általános és kereskedelmi alkalmazások.
tekercsesA tekercses kivitelű címkéket általában címkenyomtatóval rendelkező felhasználók használják, széles méret és alapanyag választék.Olyan felhasználók számára, akik a címkenyomtatást saját etikett nyomtatójukkal szeretnék megoldani.
Felépítés szerintkartonA karton címkénél magát az alapanyagot vásárolja meg a felhasználó - ez általában egy vastagabb papír, amely nem rendelkezik ragasztható felülettel.Olyan területeken, ahol a jelölés könnyű eltávolíthatósága fontos, vagy a jelölendő termékre nem lehet ragasztani. (Polc-, dobozcímke)
öntapadósAz öntapadós címke három rétegből áll: hordozó, ragasztó és az alapanyag (papír, műanyag). A hordozóról leválasztva a címke ragasztós rétegnek köszönhetően, különböző felületekre vihető fel.A legszélesebb körben alkalmazott címke típus. Az élelmiszeripartól a kozmetikai-, vegyipari területeken keresztül a raklap címkézésig számos termékre használható jelölési módszer.
Nyomtatási technológia szerintfestékszalagosEnnél a technológiánál a festékszalag festékanyagát használjuk a címke jelölésére úgy, hogy a nyomtatófej által kibocsátott hő hatására a festék leválik a szalagról és ráég a címkére.Olyan területeken, ahol a nyomat tartóssága, elsődleges szempont, a nyomat minőségének megtartása mellett.
thermoA thermo címkénél nincs szükség festékszalagra, mivel a címke olyan vegyülettel van átitatva, amely hő hatására elsötétedik. Felhasználása rövidebb élettartalmú termékeknél jellemző, a címke hőre és fényre érzékeny, így a felhasználás területe korlátozottabb.
Ragasztó fajtája szerintnormál tartósA legáltalánosabban használt akril alapú ragasztó fajta, alacsony hőmérsékleten is jó tapadási tulajdonságok, eltarthatósága gyártástól számított 4 év (20C°, 50% PT mellett)Legelterjedtebb, általános felhasználás, jó tapadás minden normál anyagra, nem poláris felületre, filmre és redőzött kartonra
visszaszedhetőGumi alapú ragasztó fajta, amelynek kezdeti tapadása erős, a tapadóerő kitűnő, de rövidtávú, PVC felületre nem alkalmas. eltarthatósága gyártástól számított 4 év (20C°, 50% PT mellett)Hosszútávon visszaszedhető, széles felhasználási, ragasztási felület választék, vegyipari, orvosi, élelmiszer- és gyógyszeripari termékek felcímkézéséhez
hűtőháziGumi alapú, tartós ragasztó fajta –40C°-ig, PVC felületre nem használható, eltarthatósága gyártástól számított 2 év (20C°, 50% PT mellett)Különösen hideg környezetben való alkalmazásra, nedves felületre vagy ahol magas kezdeti tapadás szükséges.
VOID - biztonságiSpeciálisan kifejlesztett, főleg műanyag alapanyaggal párosított ragasztó, amely a címke eltávolítását sérülés nélkül lehetetlenné teszi.Olyan termékek címkézésére, melyek a hamisítás veszélyének vannak kitéve, vagy nagy értékű termékek jelölésére.
Alapanyag szerintpapírmattUniverzális matt papír címke, famentes alapanyagKereskedelmi és általános alkalmazások
félfényesFehér, famentes, félfényes papír alapanyagUniverzális címke papír, a minőségi több színnel nyomott címkékhez, melyek magas kontraszt és finom nyomtatási minőséget igényelnek
fényesMagas fényű papír alapanyagKiváló minőségű, színes nyomtatáshoz, fényes végtermék
szintetikus / műanyagPEFehér felületkezelt polietilén filmOlyan termékek címkézésére, ahol a víz, olaj és kémiai vegyületekkel, hőhatásokkal, szakítással szembeni ellenállás fontos. Vegyipari, autóipari és elektronikai termékek címkézésére használják.
PPFénnyel kezelt fehér polipropilén film
PETFehér felületkezelt polietilén film
PET silverFelületkezelt, fémgőzölt, matt felületű poliészter filmOlyan alkalmazásokhoz, ahol a tartósság, és a különböző vegyületeknek, hőnek, esetleg külső fizikai behatásoknak való ellenállás fontos
Nyomdai előkészítés szerintnyomatlanA felhasználó annak függvényében, hogy rendelkezik-e a címke nyomtatásához szükséges berendezéssel, választhat előnyomott vagy nyomatlan címkét. Az előnyomott címkéknél lehetőség van egy vagy több színnel történő előnyomásra, valamint grafikai - nyomdai előkészítésre.Kereskedelmi és általános alkalmazások
előnyomottLogók, színes címke, fix adat előnyomás igénye esetén